2015. ápr 15.

The Prodigy - The day is my enemy (2015)

írta: wanderer.
The Prodigy - The day is my enemy (2015)

Tudod, melyik együttes videoklipjében tépi zöld haját egy félig örülnek tűnő fickó? És azt tudod melyik együttes az, amelyik kishazánkba lassan úgy jár, mintha hazajárna? Azt tudod kitől volt már herótja sok Sziget fesztivál kritizálónak? Amennyiben nem, nos ez esetben kihagytad az elmúlt 25 évet az elektronikus, rave, electronic rock és breakbeat műfajokból. Íme, a The Prodigy hatodik stúdióalbuma.

the_day_is_my_enemy_album_cover.jpg

5 év szünet után ismét jelentkeznek a srácok egy újabb anyaggal, ami a 2009-ben megjelent Invaders must die album, mondjuk úgy „folytatása”. Amit a korábbi albumukon - a már említetten, és talán Always Outnumbered, Never Outgunneden – megkezdtek azoknak az alapötletén nem változtattak radikálisan. Viszont az eddigiektől eltérően már nem csak Liam Howlet írta a számokat, aktívan közreműködött Maxim és Keith Flint is.

A dalok még mindig kellően beindítják az embert egy kis fejrázásra. Hiszen a The Prodigy mindig is erről az ugrálós, „vergődős”, lázadós témáról szólt.

Kapunk - alapban - 14 dalt és 56 percnyi szórakozást, úgy gondolom ez manapság még mindig korrekt. Bár kell is. Bármennyire is egyben van az album és a 14 szám, bennem azért néhánynál felmerült, hogy: „Ez bizony még az előző albumra készült, csak végül lemaradt”. Ha így is van, ez nem titok, mert bárki megnézheti, hogy cirka 5 évig készültek a dalok.

Az Itunes-os változatnál kapunk egy 15. dalt a Rise of the Eagles-t, amely csodálatos versenyautó hangokkal indít. Talán ez is egyfajta tisztelgés Keith előtt, aki aktívan részt vesz a motorversenyzésben, illetve a Wild Frontier klipjében motorral közlekedő hőseink is lehet egyfajta kitekintés.

Már első hallgatásra belemásznak az ember fülébe a Wild Frontier, Rok-Weiler, a címadó dal, és a Medicine.

Utóbbi több hallgatás után is tetszik, viszont szerintem a legjobb dal a Wild Frontier.

Az album annyi amennyit mutat, nincsenek benne rejtett plusszok amik csak sokadik hallgatásra „bújnak elő”. Így egy idő után ellaposodhat. Viszont ezzel nincs baj, a srácoknak ez az album, és az ezzel való turnézás ismét elegendő sikert fog hozni legalább 5 évig.

6/10

Szólj hozzá

vélemény kritika ismertető new The Prodigy