2015. ápr 08.

Red - Of Beauty and Rage (2015)

írta: wanderer.
Red - Of Beauty and Rage (2015)

Két év után, idén február 24.-én jelent meg a Nashville-i Red együttes ötödik nagylemeze, mely a "Of Beauty and Rage" nevet kapta. A banda alternativ-metalt, keresztény rockzenét játszik néha egy kis nu-metal beütéssel, és amiért igazán szeretjük az ezeket kiegészítő szimfonikusok. Az albumok mindig igényesen vannak felépítve, és összességeben rendkívül jól összerakottak.

ofbeautyandrage.jpg

Az első három album melyek az: End of Silence (2006); Innocence & Instinct (2009); Until We Have Faces (2011) mind Rob Graves-sel készültek. Aztán következett egy kis kitérő Howard Bensonnal, ez pedig a 2013-as Release the Panic című album lett. Amely szerintem nem sikerült túl jól, és amit ők is tudhattak hiszen tavaly meg is jelent újra az album Release the Panic Recalibrated néven, amin már az első körben kihagyott szimfonikusok is ott vonnak.

Az utolsó album miatt, nem is foglalkoztam különösebben a Red-del. Így semmilyen előzetes információ nélkül kezdtem az új lemez meghallgatásába. Kellemes csalódás ért, hiszen a korábbi minőség visszatért, sőt talán ez az egyik legjobb anyaguk a srácoknak.

Az albumot ismét Rob Graves segített elkészíteni, és 3 dal eréjéig csak is őt hallgathatjuk. A lemezen összesen 15 szám található melyekből eddig 3 single kerül ki, a "Yours Again", "Darkest Part" és a "Take Me Over". Eddig csak a második single kapott videoklipet, de abból rögtön kettőt, egy "simát" illetve egy bővítettet.

 

Persze az album nem tökéletes. Van 1-2 töltelék szám, amik az "Of These Chains", illetve a "Part That's Holding On" . Ezektől függetlenül élvezhető az album, és amennyiben nem zavarnak minket a vallásos tartalmú dalszövegek lesz 60 kellemes percünk.

7,5/10

Szólj hozzá

vélemény kritika ismertető new Red Christian rock